Coronavirus - România: 3864 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cazul Kovesi. Ambasada SUA: Aceste acțiuni par să aibă forma unei hărțuiri judiciare

Friday, 29 March 2019, 23:13 Sursă: REALITATEA.NET

Ambasada SUA la București își exprimă preocuparea față de plasarea sub control judiciar a Laurei Codruța Kovesi, căreia i s-a interzis să călătorească în afara României și să vorbească cu presa, apreciind că aceste acțiuni „încalcă principiile democratice și par să aibă forma unei hărțuiri judiciare”.

„Suntem foarte preocupaţi de informaţia îngrijorătoare că Laura Codruţa Kovesi a fost plasată sub control judiciar, i s-a interzis să călătorească în afara României şi să vorbească cu presa. Aceste acţiuni încalcă principiile democratice şi par să aibă forma unei hărţuiri judiciare”, se arată într-un răspuns transmis G4Media.ro de către Ambasada SUA.

Secția specială de investigare a magistraților a anunțat, vineri, oficial, că a pus în mișcare acțiunea penală împotriva fostei șefe DNA, Laura Codruța Kovesi, pe care o acuză de săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, abuz în serviciu (cinci acte materiale) și mărturie mincinoasă.

Secția anunță, într-un comunicat, că procurorii au dispus luarea măsurii controlului judiciar, pe o durată de 60 zile începând cu data de 28 martie 2019.

Kovesi nu poate părăsi România decât cu încuviințarea procurorului și nu mai poate desfășura activitatea de procuror.

Kovesi, inculpată. Europa reacționează: Extrem de dubios. Un truc josnic al guvernării corupte


Citeste totul despre:


Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ