Alegerile anticipate ar urma să aibă loc ”la vara viitoare”

Friday, 06 December 2019, 20:13 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Realitatea.NET

În luna martie a anului viitor ar urma să fie declanşate procedurile pentru alegerile anticipate, potrivit unor surse oficiale de la vârful PNL citate de un post național de televiziune, urmând ca în luna iunie, românii să meargă la urne pentru a-și exprima votul.

Procedurile pentru alegerile anticipate ar urma să fie declanşate în luna martie 2020.

Nu doar PNL ar fi de acord cu alegerile anticipate. Și cei din cadrul Alianței USR-Plus au insistat pentru alegeri anticipate.

Klaus Iohannis a spus și el că, personal, își dorește alegeri anticipate în primăvara anului viitor și a anunțat că dorește să discute cu toți liderii politici ai partidelor parlamentare.

Declarația președintelui, pe care a enunțat-o și în seara alegerilor, este o discuție serioasă, care a trecut de nivelul tatonărilor, potrivit unor surse politice. Există o strategie deja, însă nu este încă stabilită tactica, nu s-au stabilit termenele și nu s-au definitivat negocierile cu celelalte partide.

Câștigă teren ideea ca aegerile parlamentare anticipate să nu fie cuplate cu cele locale. Înainte de alegerile locale, care ar putea avea loc în luna mai sau la început de iunie, ar fi nevoie de câteva măsuri care să fie deja implementate.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri