Alegerea primarilor în două tururi se va face prin asumarea răspunderii, dacă nu se rezolvă în Parlament

Monday, 09 December 2019, 16:23 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Realitatea.NET

Klaus Iohannis recomandă Guvernului să-și asume răspunderea pentru alegerea primarilor în două tururi.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, luni, că dacă proiectele de lege pentru revenirea la alegerea primarilor în două tururi nu vor trece de Parlament, atunci Guvernul ar trebui să își asume răspunderea.

„Eu îmi doresc ca primarii să fie aleși în două tururi. Știu ca sunt diferite initiative legislative, daca nu se realizează cred ca ar fi o abordare rezonabilă să se meargă cu angajarea răspunderii în Parlament”, a declarat Iohannis.

Întrebat dacă mai susține regionalizarea și descentralizarea, președintele a spus că este nevoie de o discuție pe aceste teme după alegerile parlamentare din 2020.

„Da, sunt de părere că trebuie să reluam discuțiile, dar probabil după alegerile parlamentare, chestiunile legate de descentralizare trebuie reluate, sunt multe sectoare unde lucrurile s-au oprit la jumătate”, a declarat Klaus Iohannis.

Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2019-12-09 19:55:13
Paine si circ in Romanica

Nu exista pe pamant nenorociri umane mai mari decat astia, da-ti afara maimuta lesinata Citu, aduceti un consultant de la Bruxelles ca sa n-o mai lungim interminabil cu imbecili de teapa lui Citu. Poate avem o sansa sa inchida bugetul in concordanta cu cerintele organismelor financiare creditoare.

Alte articole din: Ultimele Stiri