12.00: Guvernul Orban își asumă astăzi răspunderea pe trei legi importante

Wednesday, 11 December 2019, 10:54 Sursă: Realitatea.NET

Liberalii își angajează răspunderea în Parlament pentru legile justiției, legea plafoanelor bugetare și pentru ordonanța de urgență 51, care bloca decontarea navetei elevilor. 

"Prorogăm termenele din legile jus­tiţiei, deoarece aplicarea lor aşa cum au fost aprobate iniţial de fosta majoritate parlamentară ar arunca în aer sistemul judiciar începând cu 1 ianuarie 2020", declara marți premierul Orban.

E vorba de pensionarea anticipată a magistraților, de creșterea vechimii de intrare în magistratură de la doi la patru ani și de creșterea numărului de judecători care formează completele, de la doi la trei.

Referitor la legea plafoanelor bugetare, şeful Guvernului a arătat că asumarea răspunderii pentru acest act normativ este necesară, deoarece în lipsa lui Executivul nu va putea să trimită către Parlament spre dezbatere şi aprobare până la finalul anului în curs legea bugetului de stat şi legea bugetului asigurărilor sociale de stat.

În privinţa abrogării OUG 51/2019, premierul Ludovic Orban a spus că  a  primit foarte multe sesizări din partea părinţilor că sunt mulţi copii care nu pot să se ducă la şcoală în altă localitate, deoarece nu îşi permit să asigure costul transportului.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2019-12-11 14:02:29
Victor

Cum, guvernul PNL lucreaza noapte ca hotii?

2019-12-11 16:08:33
Paine si circ in Romanica

Noaptea pe fulgeratura, atuncea caii se fura... Cand aud ca Orban cu Turcan si Citu isi asuma raspunderea nu ma pot abtineeee. Care raspundere frate, astia au tutore pana vor crapa.

2019-12-12 09:29:26
Niță Marian

Mare păcat pentru Romănia că guvernul Dăncilă a plecat de la guvernare. De atunci încoace numai lucruri rele se întămplă pentru romăni.

2019-12-12 11:18:41
Constantin Gadea

TREBUIE RECUPERATE PREJUDICIILE ADUSE TARII DE MEGAESCROCI. DRAGNEA SA FIE JUDECAT pentru faptele infractionale din dosarele penale: Tel Drum, Hotelul Turris, GAS Salcia, Insula Belina, Afacerea Brazilia, Jaful de la Ministerul Dezvoltarii, Podul nereparat, Concesiunile de terenuri agricole si de paduri din Teleorman, Blocul cu patru etaje din Bucuresti si cate or mai fi altele. Dar fara taraganarea care dureaza de ani multi. SECURISTUL DAN VOICULESCU sa fie rejudecat in dosarul ICA, in care a fost condamnat la 10 ani de inchisoare cu executare si la despagubirea statului roman cu 60 de milioane de euro pentru prejudiciile aduse tarii cand a furat Institutul de Cercetari Alimentare. Megaescrocul a fost eliberat din inchisoare in mod fraudulos, fara sa achite datoria de 60 de milioane de euro statului. Si mai trebuie judecat si in dosarul Crescent, pentru delapidarea a trei sute de milioane de dolari, obtinuti din vanzarea activelor filialelor Securitatii si din sumele sosite de la

Alte articole din: POLITICĂ