Accident de muncă la Fabrica de Arme din Cugir, al treilea în ultimul an

Thursday, 18 July 2019, 12:48 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Un accident de muncă a avut loc la Fabrica de Arme din Cugir. Un tânăr de 29 de ani, a fost lovit în cap de o bucată a unei pietre de polizor şi a fost transportat la spital. Accidentul este al treilea din ultimul an.

Polițiștii au constatat faptul că un tânăr de 29 de ani, din Vinerea, angajat al societății, în timp ce manevra un polizor, piatra de ascuțire a acestuia s-a spart, iar o bucată l-a lovit în zona capului. Tânărul a fost transportat la spital.

În vederea verificării respectării normelor de sănătate și securitate în muncă a fost solicitată prezența reprezentanților ITM Alba.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și neluarea măsurilor legale de sănătate și securitate în muncă și nerespectarea măsurilor legale de sănătate și securitate în muncă.

Detalii pe Realitatea de Alba.

Pe de altă parte, potrivit alba24.ro, o parte dintre colegii bărbatului rănit consideră că se încearcă mușamalizarea cazului și spun că angajații sunt obligați să lucreze cu materiale de proastă calitate și sub o presiune continuă.

Este al treilea accident grav în ultima perioadă petrecut la fabrica de arme din Cugir. Pe 17 mai, un angajat de la Fabrica de Arme din Cugir a fost rănit într-un accident de muncă petrecut în poligonul de încercare, iar anul trecut, în noiembrie, o femeie a murit după ce a explodat muniția de încercare a produselor.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri