Coronavirus - România: 119683 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

VIDEO - Imagini "scăpate" dintr-o fabrică de chipsuri - Motivul pentru care din 2021 se vor interzice în România

Friday, 11 September 2020, 08:44 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Istratie Dan

Chipsurile, alaturi de alte alimente periculoase, urmează să fie interzise din anul 2021. Nutriționiștii și specialiștii au avertizat de multă vreme asupra pericolelor care se regăsesc în aceste snacksuri, însă acum puteți vedea chiar cum se fabrică. Trebuie să știți că chipsurile stau în ulei încins timp de doar 11 secunde pentru a ajunge la forma pe care o regăsiți în pungă.

Imagine

Un act normativ aprobat de Parlament prevede interzicerea vânzării unor produse alimentare considerate periculoase pentru sănătate.


Pe lista alimentelor interzise se află margarina, supele la plic, popcornul pentru microunde și chipsurile.

Dacă proiectul va fi promulgat de șeful statului, alimentele periculoase pentru sănătate vor fi interzise de la 1 aprilie 2021. 

Reprezentanții Comisiei Europene au decis ca 1 aprilie 2021 să fie ziua în care o parte din produsele de patiserie, popcornul sau mezelurile vor dispărea din supermarketuri. 

Noua reglementare dorește să încurajeze obiceiuri mai sănătoase în rândul populației prin limitarea cantităților de acizi grași din alimente.

Potrivit reprezentanților UE, produsele de tip fast food, mezelurile, produsele de patiserie, popcornul, supele la plic, chipsurile și anumite alimente semi-preparate vor fi interzise pe piață.

Noua lege va obliga țările europene să reducă acizii trans, extrem de nocivi pentru organism, care pot cauza boli cardiovasculare, diabet, Alzheimer, accidente vascular cerebrale, la maximum 2 grame la 100 de grame de grăsime din conținutul alimentului. Numărul deceselor înregistrate în Europa din cauza consumului excesiv de produse cu un conținut ridicat de acizi trans este de 50 de mii anual.

 

 

Alte articole din: LIFESTYLE
Alte articole din: LIFESTYLE