Studiu: Ce legătură este între forma corpului şi starea de sănătate

Thursday, 23 January 2014, 23:20 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Dacă ai silueta în formă de pară, atunci ar trebui să te bucuri. Dacă faci parte din rândul celor cu o siluetă măr, atunci e cazul să iei măsuri. Potrivit unor studii recente, persoanele cu şoldurile mai late decât talia au o stare de sănătate mai bună decât cei care au talia groasă şi şoldurile înguste.

Dr. Margaret Ashwell, fost consilier guvernamental în Marea Britanie, în colaborare cu un nutriţionist de la Universitatea Oxford Brookes, a comparat datele provenind de la 31 de studii anterioare, efectuate pe un eşantion de peste 300.000 de bărbaţi şi femei din întreaga lume. În cadrul cercetării s-au urmărit metodele de evaluare a sănătăţii în funcţie de anatomia oamenilor.

Concluziile formulate de cei doi specialişti, citate de DailyMail.com, ar putea duce la dispariţia folosirii termenului de Indice de Masă Corporală (IMC – formulă matematică ce asociază înălţimea cu greutatea, folosită încă de la începutul anilor 1970). Un indicator alternativ al stării de sănătate ar putea deveni circumferinţa taliei.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: MODĂ & FRUMUSEŢE