Coronavirus - România: 28582 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

FRESH-REFRESH. Sucurile LIGHT

Tuesday, 20 May 2014, 09:34 Sursă: REALITATEA TV

Rezultatele studiilor arată exact contrariul: deşi sunt recomandate în dietă, produsele light pot aduce kilograme în plus. Deseori, un iaurt cu 0% grăsimi are adaos mai mare de zahăr. În alimentele de acest gen, zahărul e înlocuit cu îndulcitori artificiali, precum aspartamul (E 951), iar grăsimile animale sunt înlocuite cu cele artificiale cu 0% calorii.

În cazul sucurilor fără calorii, lucrurile stau altfel. Când suntem la dietă, consumăm numai băuturi light şi ne întrebăm de ce nu dăm niciun gram jos. Cercetătorii americani de la Universitatea Purdue vin cu explicaţia. „Gustul alertează corect corpul, care se aşteaptă să primească mai multe calorii, dar când aceste calorii sunt absente, sistemul devine ineficient. Alimente care doar imită gustul, dar nu oferă şi caloriile implicite, perturbă, în cele din urmă, organismul“.

Din moment ce în corp nu se instalează senzaţia de saţietate, dată de calorii, şi nici nu se activează procesul de ardere a lor, tindem să mâncăm sau să bem mai mult. Sucurile light au zaharină, aspartam sau chiar sucraloză (E 955, de 600 mai dulce decât zahărul). Iar aroma lor e dată de potenţiatorii de aromă, de caramel, de E 150 - un colorant artificial, care conferă culoarea brună) sau de cafeină.


Vezi mai multe


Alte articole din: LIFESTYLE
Alte articole din: LIFESTYLE