Coronavirus - România: 119683 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Castelul Peleş se închide. Până când îl mai puteţi vizita

Wednesday, 14 October 2015, 16:21 Sursă: REALITATEA.NET

Daniela Voitescu, șeful Secției Relații Publice din cadrul Muzeului Național Peleș, a declarat, miercuri, că Pelișorul va fi închis până la sfârșitul lunii în curs, iar în acest interval vor fi efectuate lucrări de curățenie și conservare, specialiștii verificând totodată starea pieselor cuprinse în expoziția permanentă și făcând o selecție a acelora care au nevoie de restaurare.

"Aceste lucrări se efectuează anual, din anul 1993, când Castelul Pelișor a fost amenajat din casă de creație a scriitorilor și artiștilor români în muzeu. După redeschiderea acestui castel, urmează o perioadă, în intervalul 3-30 noiembrie, în care va fi închis pentru lucrări similare și Castelul Peleș. Luna noiembrie a fost aleasă pentru că s-a constatat că aceasta este o lună în care numărul de vizitatori este mai redus", a precizat Voitescu.

Castelul Peleș, care este deschis momentan publicului, poate fi vizitat miercurea, în intervalul 11.00—16.15, și de joi până duminică între orele 9.15 și 16.15, lunea și marțea fiind închis.

Turul parterului costă 20 de lei pentru adulți, 10 lei pentru pensionari și 5 lei pentru elevi și studenți, în timp ce tariful pentru vizitarea parterului și a etajului I este de 50 de lei pentru adulți, 25 de lei pentru pensionari și 12,5 lei pentru elevi și studenți.

Alte articole din: LIFESTYLE
Alte articole din: LIFESTYLE