6 întrebări şi răspunsuri despre sex

Wednesday, 29 October 2014, 23:44 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Pentru a avea o viata sexuala sanatoasa si implinita, trebuie sa stii cat mai multe despre sex. Cat de important sexul protejat, cand poti face sex neprotejat, ce boli cu transmitere sexuala te pandesc si multe altele.

Iata cateva intrebari si raspunsuri despre sex care iti vor fi de folos, mai ales daca esti “incepator”.

 1. Care este cea mai sigura metoda de protectie?

Raspuns: Abstinenta!

Nu exista o cale 100% sigura pentru a preveni o sarcina nedorita sau o boala cu transmitere sexuala (BTS).  Prezervativul, pilulele contraceptive, dispozitivele intrauterine au doza lor de risc. Prezervativul este singura forma de protectie impotriva transmiterii virusului HIV si poate preveni sarcinile nedorite. Alte mijloace, precum pilulele contraceptive sau dispozitivele intrauterine trebuie urmarite de medicul ginecolog.
 
2. Care este cea mai des utilizata metoda de protectie sexuala?

Raspuns: Prezervativul!

Cea mai des utilizata metoda contraceptiva este prezervativul. Cele din latex sunt considerate eficace intrucat reduc expunerea la secretiile genitale ale partenerului cu care ai contact sexual. Insa daca nu sunt utilizate corespunzator, prezervativele au o doza substantiala de risc, atat din punctul de vedere al bolilor cu transmitere sexuala, cat si in ceea ce priveste sarcinile nedorite.

Citeste continuarea pe PROBLEMESEX.RO.Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri