Coronavirus - România: 4057 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Audieri în dosarul Belina: Marți vor fi interogați piloții elicopterului care l-a dus pe Dragnea pe insulă

Tuesday, 25 February 2020, 00:02 Sursă: Realitatea.NET

Audierile maraton în dosarul Belina continuă marți. La termenul din 25 februarie, instanța a stabilit să fie audiați alți martori esențiali: doi angajati ai firmei Cobrex Trans, firma care deține elicopterul cu care Liviu Dragnea a făcut mai multe zboruri pe insula Belina. 

La termenul de săptămâna trecută, actuali și foști paznici, unii angajați ai firmei Europrotect, au dat declarații în fața judecătorului Bogdan Alexandru Dari, magistratul căruia i-a fost repartizat acest caz. Spre deosebire de paznicii de la audierile trecute, care nu își aminteau nimic din ce s-a petrecut la Belina, cei de acum au fost cooperanți și au explicat cum au stat lucrurile din punctul lor de vedere.

Unul dintre cei audiați este angajat din 2013 la firma Europrotect Security (preluat de la Tel Drum), societatea având un contract cu firma Tel Drum pentru paza mai multor obiective, printre care și insula Belina. El a fost primul paznic al bălții, fiind acolo și în prezent. Acesta a declarat că, la început, pe insula Belina nu era nicio construcție cu excepția unor barăci tip vagon folosite de pescari, iar când contractul a fost preluat de la Tel Drum, au fost aduse două barăci tip vagon și amplasate la intrarea pe baltă. Apoi, s-au făcut niște construcții din material ușor, asemănător cu PFL, pentru pază. Acesta a vorbit și despre cabana care s-a constuit în timp, o clădire cu etaj și cu o sală jos în care nu a intrat niciodată fiindcă nu avea acces.

Un alt martor audiat lucrează la Apele Române. El și-a amintit, după ce l-a ajutat procurorul cu declarațiile pe care le-a dat în faza de cercetare penală, că insula nu avea bariere înainte de preluarea acesteia de către Consiliul Județean Teleorman și apoi de Teldrum. Ulterior, nu s-a mai permis accesul pescarilor pe balta din insulă și nici în celelalte bălți de la Brațul Pavel. 


Citeste totul despre:


Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-02-25 08:25:15
Un sobolan rosu vroia 47.000 de hectare de padure ...

... altul zeci de mii de hectare de teren, altul vroia sa fie taticul importurilor, altul al exporturilor, ... asta vroia o insula, ce e asa de anirmal pentru un sobolan ?

2020-02-25 10:08:43
Paine si circ in Romanica

Cacanarie tipic mamaligarilor, l-a prins cu matza in sac, la puscarie. Justitia din Romanica in scurt timp va angaja scafandri sa prinda si sa aduca la interogare stiucile din balta. Atata se poate, astia sunt si cu ei defilam, vai de mama de om. Fura nenorocitii non stop si justitia ii acopera contra cost. Nici o para recuperata.

2020-02-28 20:32:38
Iulia mihai

Lăsați virușii să facă treaba . Noi suntem mai mici decât ei . Mi-e silă de tot ce se întîmplă sub perdeaua se fum a coronavirus . Era de așteptat că în această perioadă tulbure ni se va arăta " uitati- vă colo " , iar în partea cealaltă se va desfășura pradaciunea . Mi s-a luat . Prefer să fac gripă . Totul este o mare murdărie fără leac .

2020-02-29 11:47:35
Petrescu

Poate a fost reținută de la carne.Urmeaza postul dar a ieșit urzica!Poate că ar trebui,atunci cînd ocupa o funcție ministerială,sa nu mai etaleze toalete sfidătoare.Dar toți uita de unde au plecat,de aici și sfidarea.Acum consecințele.Nimeni nu a obligat-o să ocupe un loc daca lacomia-i mare!

2020-02-29 11:47:36
Petrescu

Poate a fost reținută de la carne.Urmeaza postul dar a ieșit urzica!Poate că ar trebui,atunci cînd ocupa o funcție ministerială,sa nu mai etaleze toalete sfidătoare.Dar toți uita de unde au plecat,de aici și sfidarea.Acum consecințele.Nimeni nu a obligat-o să ocupe un loc daca lacomia-i mare!

2020-02-29 14:47:24
johnneil

Statul la Stat. Imbogatirea din surse ilegale. Astia sunt bolnavi la cap 100%

2020-02-29 15:24:12
Un alegator psd

Ăștia sunt gunoaiele umane ale lui Dragnea care au impuțit psdul.

Alte articole din: Ultimele Stiri