Coronavirus - România: 19257 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Yildirim, viitorul premier al Turciei, cere UE să "pună capăt confuziei" privind problema migraţiei

Monday, 23 May 2016, 07:54 Sursă: REALITATEA.NET

Cu ocazia congresului special al partidului de guvernământ AK, delegaţii l-au ales în unanimitate pe Binali Yildirim ca noul lider al partidului, fapt ce îl propulsează în funcţia de viitor premier al ţării, scrie Mediafax.

Politicianul turc a afirmat că Uniunea Europeană trebuie să pună capăt "confuzie" cu privire la politicile sale legate de problema migraţie şi aderarea Turciei la UE.

"Există un lucru care trebuie rezolvat de UE. Să pună capăt confuziei cu privire la aderarea Turciei şi problema migraţiei. Este timpul să ştim şi noi ce crede UE despre Turcia," a spus Yildirim la congresul partidului, care a avut loc duminică.

Comentariile sale vin pe fondul nemulţumirilor Ankarei, care se arată tot mai frustrată de ritmul lent al procesului de aderare la UE, precum şi din cauza problemelor în punerea în aplicare a unei acord prin care Turcia s-a angajat să limiteze migraţia refugiaţilor spre Europa, la schimb cu liberalizarea regimului de vize şi deblocarea procesului de aderare a Turciei la UE.

Recent, prim-ministrul britanic, David Cameron, a declarat că având în vedere progresul înregistrat până acum, am putea ajunge în "anul 3000", înainte ca Turcia să adere la UE.

Binali Yildirim, un binecunoscut aliat al lui Erdogan, a mai declarat că tranziţia către un sistem prezidenţial, cerută de preşedintele Erdogan, va fi o prioritate în timpul mandatului său.

Acesta a mai promis că va continua lupta împotriva militanţilor kurzi şi cei ai reţelei teroriste Stat Islamic.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN