Coronavirus - România: 66631 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Un pilot a fost arestat în cabina de pilotaj, înainte de decolarea avionului. Ce riscau pasagerii

Sunday, 01 January 2017, 20:03 Sursă: REALITATEA.NET

Cu două ore înainte de arestarea sa, pilotul canadian a fost detectat cu o alcoolemie de trei ori peste limita legală, însă acesta a reuşit să ajungă în cabina de pilotaj a aeronavei Sunwing. Aeronava comercială avea peste 100 de pasageri la bord şi a reuşit să decoleze cu un alt pilot spre Cancun. Angajaţii aeroportului au observat că pilotul se comporta ciudat, iar acesta chiar a leşinat la un moment dat în cabina de pilotaj.

Autorităţile aeroportuarea au intervenit şi l-au escortat pe pilot în afara aeronavei care se pregătea de decolare. De asemenea, pilotul a fost pus sub acuzare pentru că a încercat să piloteze un avion sub stare de ebrietate. ”Exista potenţialul pentru un dezastru, dar pot să vă spun măcar atât - posibilitatea ca un pilot al unei mari companii să decoleze într-o asemenea stare de ebrietate este destul de redusă, pentru că există sisteme de verificare.

Există echipajul de bord şi angajaţii de la poarta de îmbarcare”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei din Calgary, Paul Stacey. Acesta nu s-a declarat surprins de faptul că pilotul a fost arestat înainte de decolare.

Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN