Un nou cutremur puternic în Ecuador, la 3 zile după seismul care a devastat țara

Wednesday, 20 April 2016, 11:59 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

La trei zile după cutremurul devastator care a ucis 480 de oameni în Ecuador, circa 1.700 de persoane sunt încă date dispărute, ceea ce a stârnit furia supraviețuitorilor care se confruntă cu lentoarea acordării de ajutor în ciuda mobilizării internaționale, notează agenția France Presse (AFP).

În Ecuador, lovit sâmbătă seara de un cutremur cu magnitudinea de 7,8 grade, cel mai grav din această țară în ultimii aproape 40 de ani, sute de pompieri, polițiști, militari și echipe de salvare cu câini caută printre dărâmături posibile semnale ale unor persoane aflate încă în viață.

Echipe de salvare din Venezuela, Columbia, Mexic, Chile și Spania au venit să se alăture efortului de căutare.

În orașul Manta de la malul mării, foarte afectat de cutremurul de pe coasta Pacificului, o sută de cadavre au fost scoase dintre dărâmături. Totuși, în acest oraș de 253.000 de locuitori, a venit o veste bună care i-a mobilizat și mai mult pe salvatori: marți, în zori, o femeie a fost găsită în viață sub ruinele unui centru comercial.

Până în prezent, în întreaga țară există 480 de morți și circa 2.560 răniți, a declarat ministrul adjunct de interne Diego Fuentes.

"Dintre cele 2.000 de persoane căutate, 300 au fost găsite", a adăugat el. Peste 800 de clădiri s-au prăbușit și mulți oameni au fost prinși sub dărâmături. Aproape 3.000 de supraviețuitori au fost cazați în adăposturi de urgență, mai notează agenția France Presse.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri