Coronavirus - România: 63762 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Un anunț șoc din Italia face valuri în UE. Extrema dreaptă e aproape de preluarea puterii la Roma

Wednesday, 07 March 2018, 11:53 Sursă: REALITATEA.NET

Fostul premier italian Silvio Berlusconi a declarat miercuri că îl va sprijini pe Matteo Salvini, preşedintele Ligii Nordului (extremă-dreapta), în eforturile acestuia de a forma un guvern după recentele alegeri parlamentare din Italia, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Cele patru partide din coaliţia de centru-dreapta au convenit în timpul campaniei electorale ca liderul formaţiunii care obţine cele mai multe voturi să conducă noul guvern.

Liga Nordului, condusă de Matteo Salvini, a obţinut 17% din voturi, devansând formaţiunea Forza Italia, a lui Berlusconi, care a obţinut numai 14% din voturi.

"Cu respectarea deplină a acordurilor noastre, vom sprijini încercările lui (Matteo) Salvini de a forma un guvern", a declarat Berlusconi pentru Corriere della Sera.

"Eu sunt aici să-l sprijin, să garantez soliditatea coaliţiei şi să respect angajamentele noastre faţă de alegători", a mai spus el.

Potrivit rezultatelor alegerilor, Mişcarea 5 Stele (M5S, antisistem) a devenit primul partid al ţării, cu peste 31% din voturi. Coaliţia formată din Forza Italia a lui Silvio Berlusconi şi Liga Nordului (extrema dreaptă) ar obţine circa 37%, mult peste rezultatul obţinut de Partidul Democrat (centru-stânga) al lui Matteo Renzi (19%).

Matteo Salvini, liderul partidului Liga (fostă Liga Nordului) a obținut un scor spectaculos la alegerile de duminică în Italia și s-a promovat deja, luni, ca omul ce are dreptul de a forma viitorul guvern de la Roma, chiar dacă alianța de dreapta nu are o majoritate. Liga, fostă formațiune separatistă, s-a remarcat de-alungul anilor printr-un discurs xenofob, anti-migrație, împotriva românilor și eurosceptic. Cel puțin o grupare fascistă cunoscută în Italia, CasaPound, și-a anunțat susținerea pentru Liga.

Șeful Ligii se vede premierul Italiei. Cine este Matteo Salvini, lider extremist, idolul fasciștilor

 

Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN