Coronavirus - România: 65177 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

UE intră în conflict direct cu Trump și se opune reprimirii Rusiei în G7

Thursday, 22 August 2019, 13:07 Sursă: REALITATEA.NET

Liderii celor mai avansate şapte ţări industrializate din lume se vor reuni la sfârşitul săptămânii la Biarritz, în sudul Franţei.

Formatul a fost G8 până în 2014, când Rusia a fost exclusă din cauza anexării Crimeii, teritoriu ucrainean, şi a susţinerii rebelilor pro-ruşi din estul Ucrainei.

Sub rezerva anonimatului, sursa Reuters a precizat că motivele excluderii Rusiei "rămân valabile" şi orice ofertă de revenire necondiţionată ar fi "contraproductivă" şi "un semn de slăbiciune".

Donald Trump a vorbit despre posibilitatea reprimirii lui Vladimir Putin la discuțiile din G7 după întrevederea cu președintele Klaus Iohannis.

„Multă vreme a fost G8, iar acum este G7. Am vorbit mult timp despre Rusia, pentru că am fost la numeroase ședințe G7. Cred că președintele Obama, pentru că Putin era mai inteligent decât el, s-a gândit că nu era bine să fie Rusia acolo și s-a gândit să dea Rusia afară. Dar cred că e mult mai potrivit să primim Rusia în G8, pentru că multe lucruri despre care am discutat au avut legătură cu Rusia. Deci, dacă cineva ar introduce o astfel de moțiune, aș fi dispus să mă gândesc la ea foarte favorabil”, a spus Trump, la Casa Albă.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN