Coronavirus - România: 465982 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Trump despre interesele sale financiare în Arabia Saudită: Fake News

Wednesday, 17 October 2018, 16:49 Sursă: REALITATEA.NET

Președintele american Donald Trump spune, în contextul unei poziții inconsecvente pe care a avut-o în cazul morții jurnalistului Jamal Khashoggi în consulatul din Istanbul, că nu are niciun fel de interese financiare în Arabia Saudită.

Președintele Donald Trump a apărat Arabia Saudită și a avertizat împotriva unei judecăți pripite în cazul jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, după ce el însuși a amenințat săptămâna trecută Regatul cu o ”pedeapsă drastică” dacă se confirmă că jurnalistul a fost ucis în consulatul de la Istanbul.
 
Liderul de la Casa Albă a făcut aceste declarații, în contextul în care secretarul său de stat, Mike Pompeo, se îndreaptă spre Turcia pentru a-l întâlni pe președintele Recep Tayyip Erdogan.
 
Jurnalistul saudit Jamal Khashoggi ar fi fost decapitat în sediul consulatului Arabiei Saudite din Istanbul după ce a fost torturat, fiindu-i tăiate degetele, potrivit presei turce care citează oficiali din anchetă care ar fi ascultat inregistrarea audio a execuției. 
 
Potrivit Washington Post, Ankara a anunţat SUA că deţine înregistrări audio şi video care arată cum Jamal Khashoggi a fost "interogat, torturat, apoi ucis" în interiorul consulatului, iar ulterior trupul său a fost dezmembrat.

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN