SUA lansează licitaţia pentru gardul cu Mexic: Să fie înalt, greu de străpuns şi de căţărat pe el

Saturday, 18 March 2017, 21:47 Sursă: REALITATEA.NET

Trebuie sa fie inalt, sa nu se poata catara pe el, dificil de strapuns si sa se integreze in peisaj. Acestea sunt unele dintre exigentele cu privire la gardul care va desparti Statele Unite de Mexic, prezentate de catre Guvernul federal, care a lansat o licitatie ce se va incheia cu unul dintre cele mai mari proiecte guvernamentale de constructie din istoria Statelor Unite, relateaza CNN.

Adaugă părerea ta

"Designul gardului trebuie sa fie impunator fizic prin inaltime", a subliniat, vineri, Serviciul american Vamal si pentru Protectia Frontierelor, in anuntul licitatiei adresat constructorilor.

Asta inseamna 9 metri inaltime, desi functionarii scriu ca "modele cu inaltimea de cel putin 5,4 metri pot fi acceptabile".

Zidul trebuie sa fie imposibil de escaladat fara scara si sa ingreuneze folosirea unor instrumente "comune, dar si mai sofisticate de catarat", precum carlige de catarat.

De asemenea, el trebuie sa reziste unor incercari de penetrare sau de trecere pe sub el. In cererea de oferte se mentioneaza clar ca este necesar sa reziste cel putin 30 minute - dar ideal peste patru ore - unor incercari de ingaurire cu "barosul, cricul, tarnacopul, dalta, instrumente de daramat sau taiat cu baterii, lampa de sudura cu oxigen sau acetilena sau altor asemenea instrumente portabile".

Alta cerinta este ca zidul sa fie "agreabil din punctul de vedere al culorii" si sa se integreze in peisajul inconjurator de partea americana a frontierei. Nu se fac precizari cu privire la estetica de partea mexicana a frontierei, relateaza ziare.com.

Dupa ce a spus initial ca zidul ar trebui sa fie de beton, Guvernul si-a largit cererea si a anuntat ca va lua in considerare si "alte modele".

Executivul a sugerat, vineri, ca modele care nu sunt din beton "ar putea sa nu fie pe deplin solide" si ar putea sa prezinte "o componenta prin care sa se vada dincolo", astfel incat patrula de frontiera va "constientiza situatia" de partea mexicana.

Aceste specificatii le lasa aproape toata munca de proiectare ofertantilor interesanti, care au termen aproape doua saptamani sa dezvolte si sa-si depuna planurile, considerate propuneri.

 

Alte articole din: Ultimele Stiri