Coronavirus - România: 205793 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

SUA impun noi sancțiuni asupra unor companii și oameni de afaceri din Rusia

Tuesday, 20 December 2016, 23:44 Sursă: REALITATEA.NET

Impunerea noilor sancțiuni intervine cu o lună înainte ca președintele Barack Obama să îi predea mandatul președintelui ales, Donald Trump. Republicanul are cuvinte de laudă la adresa președintelui rus Vladimir Putin și a spus că ar fi foarte bine dacă Rusia și SUA ar avea o bună relație.

Șase dintre cei șapte afaceriști contra cărora Washingtonul a dispus impunerea de sancțiuni sunt directori executivi ai băncii Rossiya sau ai băncilor afiliate — ABR Management și Sobinbank. A șaptea persoană, Yevgeniy Prigozhin, are "extinse legături de afaceri cu ministerul rs al Apărării", se arată în comunicatul departamentului Trezoreriei. Nicio companie și nicio persoană fizică din SUA nu mai au, astfel, dreptul de a derula relații de afaceri cu entitățile supuse sancțiunilor.

"Aceste acțiuni sunt un răspuns la ocuparea nelegitimă a Crimeii de către Rusia și la agresiunea continuă asupra Ucrainei. Scopul acestor sancțiuni precise este de a menține presiunea asupra Rusiei ", se arată în comunicatul remis la Washington.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN