Serbia se îndepărtează de NATO, dar se apropie de Rusia

Friday, 22 November 2019, 09:29 Sursă: Realitatea.NET

Președintele Serbiei, Alexandr Vucici a declarat că țara sa nu va adera la nicio organizație militară occidentală, mai mult, nu-și va schimba politica de puternică apropiere față de Rusia.

Adaugă părerea ta

Președintele Serbiei, Aleksandar Vucici, a declarat joi în cadrul unei conferințe de presă că țara sa nu va adera nici la Alianța Nord-Atlantică (NATO), nici la Organizația Tratatului Securității Colective (CSTO), informează agenția rusă de presă TASS., potrivit Mediafax.

„Nu ne vom schimba politica față de Rusia. Continuăm să avem relații apropiate, nu ne vom schimba politica, nu vom adera la NATO sau CSTO”, a spus Vucici.

Declarațiile președintelui sârb despre relația cu Rusia vin în contextul în care Vucici a spus, tot joi, că membri ai serviciilor ruse de informații au abordat mai mulți ofițeri ai structurilor militare sârbe, începând din anul 2017, unul dintre ei oferind bani surselor de informații.

 

„Există foarte multă presiune asupra țării, asupra industriei de apărare. Nu ne vom schimba poziția și vom lupta pentru menținerea neutralității militare, cu scopul de a ne apăra spațiul aerian și teritoriul și pentru a ne îmbunătăți activitățile de spionaj și contraspionaj”, a adăugat președintele.

Vucici a mai spus că în următoarele două luni va prezenta „un document legal care să confirme că Serbia va continua pe drumul neutralității militare”.

Comentarii Existente
2019-11-22 11:59:57
Goe Proxenetul

Chiar daca a fost tradata si vinduta de federatia rusa cind a avut nevoie de ea, serbii au fost dislocati si destructurati pentru fericirea religioasa si etnica a unor straini care sau amestecat si iau demolat cu ajutorul prostesc al vacarilor. Asa se face ca bucatelele yugolsaviei se depopuleza de nativi si se populeaza de diversi oportunisti religiosi care profita de vidul creat ...

2019-11-22 15:22:31
Ion Albu

Serbia promoveaza aceasta zisa neutralitate deoarece nu are granita cu Rusia si nici nu este in apropierea Rusiei. Serbia le creeaza rusilor impresia ca ii poate ajuta sa ajunga la Marea Mediterana si asta se lasa cu avantaje. Nu demult citisem ca Serbia a primit gratis din partea Rusiei o flotila de avioane de vanatoare moderne rusesti pentru controlul teritoriului sarb. E o chestie !

Alte articole din: Ultimele Stiri