Coronavirus - România: 706475 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Secretul noii arme a Rusiei. Este înfricoșătoare

Thursday, 01 November 2018, 09:07 Sursă: REALITATEA.NET

Bomba unificată PBK-500U SPBE-K, denumită Drel, diferă în mare măsură de toate modelele analoage existente, a declarat directorul grupului Tekhmash, parte a consorțiului Rostec, într-un interviu acordat postului de televiziune Zvezda, citat de Sputnik.

„Este adevărat că această bomba atrage un interes sporit datorită designului său original. Prima sa caracteristică este faptul de a putea să alunece înainte de a intra în zona DCA. Bomba este dotată cu elemente pentru ghidare care îi permit să își corecteze traiectoria cât mai bine înainte de a-și atinge ținta”, a spus oficialul.

Potrivit acestuia, o altă particularitate a bombei este capacitatea ei de autodistrugere.

„Trebuie să vă spun că mai există o caracteristică interesantă. Este posibil ca muniţia să nu-şi atingă ținta. Astfel că am creat un sistem care asigură autodistrugerea bombei în cazul în care aceasta îşi ratează ţinta. După un timp, bomba explodează singură”, a dezvăluit directorul grupului Tekhmash, citat de Sputnik France.

Bomba a fost dezvoltată în 2015 și a fost supusă testelor începând din 2016. Grupul Tekhmash speră că armata rusă va fi dotată cu această nouă bombă în 2019.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN