Coronavirus - România: 110217 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

S-a stabilit cine va livra corvete militare României

Tuesday, 02 July 2019, 15:44 Sursă: REALITATEA.NET

Este vorba despre corvetele Gowind 2500, produse de Naval Group (fost DCNS), constructorul francez care a lansat la apa și a înarmat portavionul Charles de Gaulle, submarinele nucleare, fregatele și toate cele aproape 200 de nave care alcătuiesc flotă militară a Franței.

Francezii de la Naval Group s-au înscris în cursă pentru dotarea Forțelor Năvale Române cu patru corvete multifuncționale, în cadrul unui program de înzestrare în valoare de 1,6 miliarde de euro. 

Naval Group (Franţa), Damen (Olanda) şi Fincantieri (Italia) au fost competitorii în licitaţia organizată de statul român. Potrivit informaţiilor apărute în presa franceză și confirmate parțial de ministrul Gabriel Leș, Naval Group ar fi depus o ofertă de 1,2 miliarde de euro, celelalte oferte fiind de 1,25 miliarde de euro (Damen) şi 1,34 miliarde de euro (Fincantieri).

Scandalul corvetelor militare

Ministerul Apărării a făcut plângerea penală la începutul anului despre o posibilă ilegalitate în licitaţia pentru nave. Armata trebuia să anunţe, la începutul anului, câştigătorul contractului de 1,6 miliarde de euro.

Contracte de miliarde pentru înzestrarea armatei române

Parlamentul a aprobat în martie 2017 planul propus de Ministerul Apărării Naționale pentru înzestrarea armatei în valoare de 9,3 miliarde de euro, din care 4,64 miliarde costă doar sistemele de apărare antiaeriană și antirachetă Patriot, achiziționate din SUA, astfel că bugetul alocat forțelor năvale reprezintă o parte extrem de consistență din programul dedicat modernizării armatei române.
Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN