Coronavirus - România: 62547 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Rusia produce cutremurul. A testat cu succes o rachetă intercontinentală

Wednesday, 06 February 2019, 18:55 Sursă: REALITATEA.NET

"Miercuri la 11.31 ora Moscovei (10.31, ora României), o rachetă intercontinentală Iars, amplasată pe platformă mobilă şi dotată cu mai multe ogive, a fost lansată, în cadrul unui test, din poligonul Pleseţk (situat la circa 1.000 de kilometri nord de Moscova). Ogivele au ajuns în zona stabilită, în poligonul Kura, situat în Peninsula Kamceatka, în Extremul Orient rus. Sarcinile au fost îndeplinite cu succes", a transmis Ministerul rus al Apărării, notează Mediafax.ro.

"Testul a avut rolul de a confirma funcţionarea capabilităţilor avansate ale sistemului balistic", precizează Ministerul rus al Apărării.

Racheta testată este de tip RS-24 Iars/Topol-MR (SS-29, conform terminologiei NATO) şi are o rază de acţiune de aproximativ 11.000 de kilometri.

Testul cu rachetă intercontinentală intervine în contextul tensiunilor dintre Rusia şi Statele Unite din cauza disensiunilor referitoare la aplicarea Tratatului Forţelor Nucleare Intermediare (INF). Statele Unite au anunţat suspendarea obligaţiilor prevăzute în acest Tratat, iar Rusia a reacţionat simetric.


Citeste totul despre:


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN