Coronavirus - România: 18594 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Rusia, o nouă lovitură dată Consiliului Europei! Moscova atacă bugetul organizației paneuropene

Friday, 30 June 2017, 17:22 Sursă: REALITATEA.NET

Potrivit unui comunicat al diplomaţiei ruse, ministrul de externe Serghei Lavrov l-a informat pe secretarul general al organizaţiei de la Strasbourg, Thorbjorn Jagland, că Rusia 'nu va mai contribui la bugetul Consiliul Europei până la restabilirea totală a drepturilor delegaţiei ruse', scrie Agerpres.

Într-un alt comunicat, diplomaţia de la Moscova a denunţat 'degradarea situaţiei' în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) şi 'campania de persecuţie frenetică' împotriva membrilor unor delegaţii care încearcă normalizarea relaţiilor cu Rusia. 

Celor 18 deputaţi care reprezintă la APCE Federaţia Rusă li s-a ridicat dreptul de vot în aprilie 2014, ca sancţiune după anexarea peninsulei ucrainene Crimeea de către acest stat. 

În replică, delegaţia rusă boicotează lucrările Adunării, la care nu a mai participat de peste trei ani. 

Comunicatul Moscovei precizează totuşi că, 'în acelaşi timp, Federaţia Rusă îşi continuă activitatea semnificativă în Consiliul Europei'. 

APCE nu dispune de putere legislativă, dar are ca misiune favorizarea dialogului, mai ales în materie de democraţie şi drepturi ale omului. Cei 318 membri ai Adunării, proveniţi din parlamentele naţionale ale celor 47 de state membre, se reunesc în patru sesiuni plenare pe an la Strasbourg.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN