Coronavirus - România: 229040 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Rusia, nou AVERTISMENT la adresa SUA: Noile sancțiuni vor strica relațiile pentru multă vreme

Friday, 19 December 2014, 22:49 Sursă: REALITATEA.NET

Publicația rusă Pravda scrie că Serghei Lavrov l-a avertizat pe John Kerry și cu privire la actul de sprijinire a libertății Ucrainei, despre care afirmă că va contribui la deteriorarea relațiilor SUA-Rusia pe termen lung. Potrivit ministrului de Externe rus, legea semnată de președintele american, prin care se susține libertatea în Ucraina, ar putea afecta interacțiunea normală dintre cele două țări.

Mai exact, noua legislație americană vizează, în principal, industria apărării din Rusia și îi permite președintelui american, Barack Obama, să furnizeze asistență militară letală și neletală Ucrainei, în contextul tensiunilor din regiune cu Rusia. Totodată, joi, UE a introdus măsuri ce interzic investițiile europene, în Crimeea, fiind vizate, totodată, și serviciile și comerțul cu această peninsulă.

Statele Unite și Uniunea Europeană au impus o serie de sancțiuni financiare Moscovei, ca urmare a anexării Crimeii, în luna martie, care, împreună cu scăderea globală a prețului petrolului, au afectat economia Rusiei.

Mai multe pe Ziare.com.

Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN