Coronavirus - România: 19257 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Rusia a trimis "câteva sute de militari" în Crimeea, afirmă un oficial american

Saturday, 01 March 2014, 09:57 Sursă: Mediafax

"Se pare că ei au mobilizat câteva sute de militari", a declarat pentru AFP acest oficial, care s-a exprimat sub acoperirea anonimatului.

"Evaluăm situaţia", a precizat el.

Preşedintele ucrainean interimar, Oleksandr Turcinov, a denunţat vineri o "agresiune" rusă şi a cerut Moscovei să-şi retragă trupele. Potrivit reprezentantului său în Crimeea, Serghei Kuniţân, 2.000 de militari ruşi au sosit pe un aeroport militar în apropiere de Simferopol, capitala Republicii Autonome Crimeea.

Potrivit oficialului american din cadrul Apărării, Moscova nu a informat până la acest moment Washingtonul în legătură cu intenţia sa de a mobiliza trupe în Crimeea, unde se află o importantă bază navală rusă, la Sevastopol. Kievul nu a cerut până acum asistenţă militară din partea Washingtonului.

Într-o scurtă declaraţie, preşedintele american Barack Obama a avertizat că o intervenţie armată rusă va avea un "cost" şi a exprimat profunda îngrijorare a Statelor Unite faţă de o situaţie "volatilă".

Oficialul american din cadrul Apărării a precizat că Statele Unite nu preconizează o acţiune militară şi că oferă prioritate unei soluţii diplomatice.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN