Coronavirus - România: 691488 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Românce obligate să se prostitueze în Marea Britanie. The Guardian: Grupul infracțional, profit de peste 1 milion de lire sterline în fiecare an

Monday, 30 November 2020, 17:55 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Monica Vasilescu

În urmă cu trei săptămâni, poliția a intrat într-un bordel din sud-estul Angliei după ce a primit informații despre faptul că acolo se desfășoară activități ilegale. Înăuntru au găsit opt ​​românce care purtau măști, iar lângă ușă erau produse de igienă, semn că se respectau normele impuse de pandemie.

”La prima vedere, acest lucru nu arăta ca un loc în care se desfășurau activități de exploatare sexuală”, a spus Cristina Huddleston, specialist în sprijinul victimelor traficului, care s-a alăturat controlului în acea seară. În schimb, ancheta poliției a constatat că bordelul și femeile din interior se aflau sub controlul unui grup infracțional, care deține cel puțin alte trei incinte în care erau exploatate femeile române. Se estimează că doar unul dintre aceste bordeluri ar fi adus peste 1 milion de lire sterline profit în fiecare an.

Numărul victimelor traficului sexual a scăzut puternic în primele luni ale izolării, însă experţi  subliniază că grupările infracţionale care obţin profit de pe urma exploatării a mii de femei şi fete în Marea Britanie şi-au continuat activitatea ca înainte.

”Majoritatea muncii sexuale în Regatul Unit are loc independent şi consensual, însă în infracţionalitate există un model extraordinar de eficient, care a transformat Marea Britanie în principala destinaţie a traficanţilor şi proxeneţilor care aduc femei din Europa de Est, mai ales din România”, a declarat Huddleston pentru The Guardian.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN