Coronavirus - România: 700898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Raport "neconfirmat": Rusia deține informații compromițătoare despre Trump, inclusiv clipuri sexuale

Wednesday, 11 January 2017, 11:01 Sursă: REALITATEA.NET

Documente clasificate prezentate săptămâna trecută președintelui ales al SUA, Donald Trump, includ relatări conform cărora pirați cibernetici ruși spun că au informații compromițătoare despre Trump, transmite marți postul CNN, potrivit Reuters, citată de Agerpres.

Afirmațiile fac parte dintr-un synopsis de două pagini pe care oficialii din cadrul serviciilor de informații l-au prezentat atât președintelui ales, cât și președintelui în exercițiu. Raportul vizează amestecul Rusiei în alegerile din noiembrie 2016, relatează CNN, care citează surse direct familiarizate cu aceste informări.

Referirile la hackerii ruși provin, în parte, din documente ale unui fost agent britanic de informații, ale cărui activități anterioare sunt considerate drept "credibile" de cei din serviciile americane de informații, mai indică sursa citată.

Raport neconfirmat, aflat încă în stadiul de verificare 

Acuzaţiile formulate în documente – pe care BuzzFeed News le-a publicat integral în noaptea de marţi – au venit din partea surselor ruseşti, a declarat fostul spion reporterilor. Aceste acuzaţii au mai fost formulate anterior, dar nu sunt verificate în mod independent şi chiar omul care a dezvăluit iniţial povestea a avertizat cititorii să le trateze cu precauţie. FBI investighează credibilitatea şi acurateţea acestor acuzaţii, dar nu a confirmat încă multe detalii esenţiale din memo-uri. Agenţia de informaţii a refuzat să comenteze, potrivit Reuters, citată de Adevarul.

Cu toate că dosarul nu este verificat, BuzzFeed a publicat documentul complet, spunând că a ales să facă acest lucru „astfel încât americanii îşi pot face propriile opinii despre acuzaţiile privindu-l pe preşedintele ales care au circulat la cele mai înalte niveluri ale guvernului Statelor Unite”. Publicaţia recunoaşte că documentul include unele erori clare, inclusiv scrierea greşită a „Alfa Group”. Documentele neconfirmate susţin că regimul rus „l-a cultivat, sprijinit şi asistat pe Trump timp de cel puţin cinci ani”. Acesta susţine că Trump şi cercul său interior „au acceptat un flux regulat de informaţii secrete de la Kremlin, inclusiv privindu-i pe rivalii democraţi şi alţii”.

Potrivit documentului neverificat, „Kremlinul i-a hrănit pe Trump şi echipa sa cu informaţii valoroase privindu-i pe adversarii săi, inclusiv candidatui democrat la preşedinţie, Hillary Clinton, timp de mai mulţi ani”. Memo-urile descriu câteva întâlniri, presupus a fi avut loc în timpul campaniei prezidenţiale din 2016, între reprezentanţii lui Trump şi oficiali ruşi, pentru a discuta chestiuni de interes reciproc, inclusiv atacurile cibernetice ruse asupra Comitetului Naţional Democrat şi preşedintelui campaniei lui Hillary Clinton, John Podesta.

Înregistrări cu conținut sexual

Acuzaţiile devin şi mai scandaloase. Ele sugerează că în timpul unei vizite din 2013 la Moscova, Trump a derulat „acte sexuale perverse” care au fost aranjate şi monitorizate de către Serviciul Federal de Securitate. În document, o sursă spune că Trump a închiriat apartamentul prezidenţial din hotelul Ritz Carlton din Moscova, unde ştia că preşedintele Obama şi prima doamna au stat într-una dintre călătoriile lor oficiale. Sursa continuă să spună că Trump a cerut prostituate pentru a efectua acte sexuale indecente în patul unde familia Obama a dormit.

Memo-urile mai descriu videoclipuri sexuale care implică prostituatele. Videoclipurile au fost pregătite drept presupuse „kompromat”, sau materiale compromiţătoare, cu posibilul scop de a-l şantaja pe Trump în viitor.

Rusia neagă informațiile

Rusia nu deține materiale compromițătoare cu privire la președintele ales al SUA, Donald Trump, sau la fosta sa rivală democrată Hillary Clinton, iar dovezile invocate în acest sens de șefii serviciilor americane de informații sunt "total false", a afirmat miercuri Kremlinul, transmit Reuters și AFP, citate de Agerpres.

"Kremlinul nu are niciun 'kompromat' cu privire la Trump", a declarat purtătorul de cuvânt al președinției ruse Dmitri Peskov, folosind un termen moștenit din jargonul sovietic ce desemna informații compromițătoare culese împotriva unor persoane susceptibile să fie șantajate.


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN