"Puigdemont, la închisoare! Este o ruşine". Protest cu mii de oameni care susţin unitatea Spaniei

Saturday, 28 October 2017, 18:49 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

"Puigdemont, la închisoare!", "Ceea ce s-a întâmplat în Catalonia este o rușine", susțineau cele câteva mii de persoane adunate în Plaza de Colon, numită astfel în cinstea navigatorului spaniol Cristofor Columb și simbol al grandorii Spaniei. Totodată, unii dintre manifestanți au denunțat convocarea alegerilor de către guvernul central al lui Mariano Rajoy, care a dizolvat vineri parlamentul catalan dominat de secesioniști și l-a destituit pe premierul separatist al regiunii, Carles Puigdemont.

"Nimic nu se va schimba în următoarele două luni", când va fi organizat scrutinul, la 21 decembrie, iar riscul unei escaladări a situației este real, consideră Carlos Fernandez, inginer în vârstă de 41 de ani, unul dintre manifestanți. Numărul de participanți a fost totuși mai mic decât la precedentele manifestații pentru unitatea Spaniei, organizate de Fundația pentru apărarea națiunii spaniole.

La manifestație au participat și reprezentanți de dreapta, printre care Pablo Casado, unul dintre liderii Partidului Popular aflat la putere în Spania.

"Catalonia nu a fost și nu va fi niciodată independentă", a declarat el, subliniind că "democrația a fost restaurată" în regiune prin aplicarea Constituției.

Parchetul a anunțat vineri că va declanșa în zilele ce urmează urmăriri pentru "rebeliune" împotriva lui Carles Puigdemont, acesta riscând până la 30 de ani de închisoare.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri