Coronavirus - România: 201032 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Proteste marcate de violență în lumea musulmană față de caricaturile din Charlie Hebdo

Friday, 16 January 2015, 23:50 Sursă: REALITATEA.NET

Credincioșii au mărșăluit în marile orașe din Pakistan, după ce Parlamentul a condamnat, în unanimitate, publicarea "caricaturilor blasfematoare". În orașul Karachi, evenimentul s-a transformat într-o confruntare cu poliția, protestatarii încercând să se apropie de consulatul francez. Un fotograf AFP a fost grav rănit.

Pe de altă parte, în Niger, Centrul Cultural Francez din Zinder a fost ars, iar trei biserici au fost devastate. Protestele au dus la moartea a patru persoane și la rănirea altor 45, conform autorităților.

Totodată, câteva mii de oameni au ieșit, în stradă, în Nouakchott, Mauritania, arzând drapelul Franței. Adresându-se mulțimii, șeful statului Mohamed Ould Abdel Aziz a condamnat atât terorismul, cât și caricaturile.

Și în Dakar aproximativ 1.000 de persoane au ars steagul francez.

În Alger, între 2.000 și 3.000 de protestatari au scandat "Suntem toți Mahomed" sau "Eu sunt Kouachi", numele fraților jihadisti care au atacat redacția ziarului francez.

Un protest planificat pentru sâmbătă, în Iran, de către studenții islamiști a fost anulat fără nicio explicație.

În Siria, mii de oameni au ieșit în stradă în zonele controlate de rebeli și jihadiști, cerând oprirea "insultelor religioase".


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN