Coronavirus - România: 63762 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Propunerea unui deputat rus: toate avioanele românești cu destinația Rusia să fie întoarse din drum

Saturday, 29 July 2017, 14:42 Sursă: REALITATEA.NET

În acelaşi timp, Rusia trebuia să adopte "măsuri în oglindă" în legătură cu acest incident, a declarat Aleksei Juravliov, deputat din partea formaţiunii "Rodina" (Patria) din Dumă, conform agenției Ria Novosti, citată de agerpres.ro. 

România a interzis vineri aeronavei S7, în care se afla vicepremierul rus Dmitri Rogozin şi o delegaţie rusă ce se îndrepta la Chişinău, survolarea spaţiului sau aerian. Potrivit datelor aeroportului din Chişinău, avionul a fost redirecţionat spre Minsk, după ce a făcut câteva cercuri deasupra Ungariei. 

Ministrul adjunct de externe rus Grigori Karasin a declarat că Rusia doreşte să audă mai întâi explicaţiile din partea română în legătură cu decizia de a interzice avionului în care se afla vicepremierul rus Dmitri Rogozin să survoleze spaţiul aerian al României în drum spre Chişinău, înainte de a ridica problema unor posibile măsuri de retorsiune, indică RIA Novosti. 

Cazul incidentului cu Rogozin, căruia încă de la început Chişinăul a încercat să-i blocheze sosirea, "demonstrează o dată în plus că guvernul moldovean este o marionetă în mâinile României", a declarat deputatul Nilov, adăugând că Moscova trebuie să ia măsuri de răspuns tocmai în privinţa acesteia din urmă. 

Vicepremierul Rogozin personal a calificat incidentul drept un "truc obraznic" şi a cerut Moscovei aplicarea unor măsuri drastice. 

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin, emisarul preşedintelui Vladimir Putin pentru Transnistria, se află din mai 2014 pe lista cu sancţiuni a UE în urma anexării Crimeii de către Moscova. Printre sancţiunile adoptate se numără şi interzicerea tranzitării spaţiului aerian ale ţărilor membre. Citeste totul despre:


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN