Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Primele declarații ale Angelei Merkel după episoadele de tremurat:"Pot îndeplini acest rol"

Friday, 19 July 2019, 19:50 Sursă: REALITATEA.NET

Cancelarul german Angela Merkel a declarat, vineri, că e capabilă să-şi ducă până la final, în 2021, mandatul de şefă a guvernului federal, arătându-și totodată susținerea pentru noul ministru al Apărării, Annegret Kramp-Karrenbauer, scrie Stirileprotv.ro

Merkel, care a împlinit 65 de ani de ani miercuri şi conduce guvernul german din 2005, a suferit mai multe accese de tremurat în public în ultimele săptămâni la diverse ceremonii, ceea ce a alimentat speculaţiile privind sănătatea ei, deşi ea susţine că nu are probleme medicale.

Într-o formă jovială înainte de vacanţa de vară, cancelarul conservator a spus că înţelege întrebările privind starea ei de sănătate, dar a dat asigurări în cadrul conferinţei ei anuale de presă: “Pot îndeplini acest rol”, scrie Agerpres.

Politiciana nu a suferit în trecut de probleme grave de sănătate, iar biroul ei nu a oferit explicaţii pentru episoadele de tremurat. După un astfel de acces, un oficial al guvernului a declarat pentru Reuters că este mai degrabă o chestiune psihologică, pentru că ea încerca să evite o repetare a episodului.

“Ca persoană, am un mare interes personal pentru sănătatea mea şi, după cum am spus, 2021 este finalul activităţii mele politice. Dar sper că apoi va urma o nouă viaţă”, a declarat Merkel pentru ziarişti. Întrebată cum se simte, Merkel a răspuns: “Bine”.

Cine îi va lua locul lui Merkel

Cancelarul, care se află pe marea scenă europeană din 2005, încearcă să se retragă treptat din politică şi în decembrie a renunţat la preşedinţia creştin-democraţilor în favoarea protejatei sale Annegret Kramp-Karrenbauer.

În pofida unor gafe comise în acest an, Kramp-Karrenbauer a preluat postul de ministru al apărării miercuri, intrând în cabinet pentru a-şi consolida şansele de a-i succeda lui Merkel ca lider al Germaniei în 2021.

Kramp-Karrenbauer, cunoscută ca AKK după iniţialele sale, a fost numită cu binecuvântarea lui Merkel, dar apoi imaginea ei a avut de suferit după ce a acordat un interviu complet lipsit de interes la televiziune. “BLA BLA BLAKK”, a titrat pe prima pagină vineri cotidianul Bild de mare tiraj.

Angela Merkel a spus că este încrezătoare că protejata ei va face o treabă bună cu portofoliul apărării, care s-a dovedit a fi o cupă otrăvită pentru mai mulţi dintre predecesorii ei, comentează Reuters. “Sunt convinsă că se va descurca foarte bine”, a spus ea.


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN