Coronavirus - România: 479634 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

NATO anunță o reuniune de ultimă oră

Sunday, 26 July 2015, 21:27 Sursă: REALITATEA.NET

Turcia "a solicitat această reuniune având în vedere gravitatea situației după odioasele atentate teroriste din aceste ultime zile și pentru a-și informa aliații în legătură cu măsurile pe care le ia. Aliații NATO urmăresc îndeaproape evoluțiile și sunt solidari cu Turcia", se arată în textul menționat.

Solicitarea Ankarei a fost făcută pe baza articolului 4 din Tratatul Alianței Atlantice, care permite unui membru al organizației să ceară consultări atunci când consideră că "există o amenințare pentru integritatea sa teritorială, independența sa politică sau securitatea sa", mai precizează comunicatul.

Rebelii din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) au revendicat, duminică, un atentat în care au fost uciși doi soldați turci, atentat comis ca represalii la loviturile aeriene turce, asupra bazelor kurde din nordul Irakului, situație ce înseamnă sfârșitul armistițiului instituit în 2013.

Această escaladare a tensiunilor între Guvernul islamo-conservator turc și rebelii kurzi intervine în timp ce Ankara a trecut la o puternică ofensivă împotriva jihadiștilor, din Statul Islamic, lansând mai multe raiduri aeriene asupra pozițiilor acestora pe teritoriul sirian, ca ripostă la atentatul din 20 iulie de la Suruc (sud), atribuit grupării radicale.

Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN