Ministrul rus de Externe: "Avionul doborât de Iran nu trebuie să ducă la un conflict!"

Friday, 17 January 2020, 12:44 Sursă: agerpres.ro

”Acesta este un semnal foarte serios pentru începerea descaladării, mai degrabă decât continuarea cu amenințări permanente”, a declarat el în timpul unei conferințe de presă.
 
Liderul Suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, a spus vineri că drama ”amară” a avionului ucrainean lovit nu ar trebui să ducă la uitarea ”sacrificiului” generalului Qassem Soleimani, eliminat de către Statele Unite la Bagdad cu cinci zile înainte.
 
Vorbind pentru prima dată în 8 ani la ceremoniile religioase, el a mai spus că trebuie luate măsuri pentru a preveni alte ”tragedii” ca cea în care și-au pierdut viața cei 176 de oameni aflați la bordul aeronavei ucrainene.
 
Khamenei a acuzat SUA că vrea să dividă Iranul și să declanșeze un război civil, potrivit Reuters. El a reafirmat că SUA trebuie să părăsească Orientul Mijlociu. În ceea ce privește statele europene, ayatollahul a susținut că acestea nu mai sunt demne de încredere, referindu-se la acordul nuclear.
 
Discursul său vine pe fondul protestelor declanșate de tragedia aviatică în care și-au pierdut viața 176 de oameni, majoritatea iranieni și canadieni, avionul ucrainean fiind doborât ”din greșeală” de armata iraniană, cu puțin timp înaintea lansării atacului asupra bazelor militare americane.

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN