Coronavirus - România: 229040 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Metoda teribilă folosită de traficanţi pentru a atrage imigranţi: îşi fac reclamă pe Facebook

Saturday, 29 August 2015, 18:20 Sursă: REALITATEA.NET

La prima vedere par reclame pentru excursii turistice, dar sfaturile adresate pasagerilor - interdicţia vălului musulman şi a bagajelor - arată că acestea nu sunt pentru sejururi la Londra, Paris sau Atena. Numeroase pagini de pe Facebook le oferă sirienilor şi irakienilor disperaţi transport spre Europa, în schimbul a mii de euro, informează Mediafax.ro.

Traficanţii încearcă să profite de pe urma familiilor din clasa de mijloc care sunt dispuse să rişte economiile de o viaţă pentru promisiunea unei călătorii "100% sigure" spre Europa, în condiţiile în care mii de oameni au murit încercând să traverseze Mediterana cu ambarcaţiuni nesigure şi supraaglomerate.

O pagină de pe Facebook, numită "Călătorie sigură din Turcia în Grecia", informează potenţialii clienţi că se vor îmbarca pe un iaht de 40 de metri, Orient Bosphorus, în portul turc Izmir. Pasagerilor care plătesc aproximativ 3.500 de euro li se interzice să aducă bagaje sau să poarte văl musulman, ci trebuie să aibă la ei doar camere de fotografiat digitale şi laptopuri, pentru a părea că sunt turişti occidentali.

Celor care nu vor să rişte o călătorie pe mare, site-ul le oferă de asemenea un drum de două zile cu camionul prin Austria, pentru 7.500 de euro de persoană.

Odată ajunşi în Europa, numeroşi imigranţi intenţionează să călătorească spre nord, în ţări precum Germania, Belgia şi Suedia.

Sirienilor care nu au documente de călătorie valide, diferite companii obscure le oferă paşapoarte la preţuri începând cu 900 de euro, în timp ce vizele pentru ţări europene pot costa mii de euro.

Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN