Mărturie din iadul de la Bataclan: „Ieșeau ca niște zombi din toate cotloanele!”

Wednesday, 18 November 2015, 10:21 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Primul polițist a ajuns la Bataclan la ora 22.00, la circa 20 de minute după ce teroriștii au vălit în sală și au început să omoare rând pe rând oamenii din incintă.

Polițistul s-a trezit aproape imediat față în față cu unul dintre jihadiști, a tras spre el, iar vesta sinucigașă a explodat, au declarat surse judiciare pentru The Telegraph.

În jurul orei 22.15, o echipă înarmată până în dinți a RAID, unitate de elită a Poliției franceze, echivalentul SWAT, a ajuns la Bataclan și a pătruns în clădire. Teroriștii s-au retras la ultimul etaj. Poliția i-a evacuat pe toți spectatorii pe care i-au găsit la nivelurile inferioare, și apoi, pe două șiruri, au urcat scările în stânga și în dreapta sălii.

Pe măsură ce înaintau, întâlneau oameni speriați care ieșeau din ascunzători.

„Ieșeau ca niște zombi. Toți erau într-o stare groaznică și abia puteau păși”, a declarat unul dintre ofițerii implicați în raid.

La 23.15, o voce s-a auzit din partea cealaltă a ușii. Era unul dintre ostaticii luați de teroriști, care fusese trimis ca intermediar. „A strigat că teroriștii erau acolo și că dacă deschidem ușa aruncă totul în aer”, a adăugat el.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: EUROPA