Coronavirus - România: 54009 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Israelul anunță Rusia că îi va distruge sistemele antiaeriene din Siria

Tuesday, 24 April 2018, 16:29 Sursă: REALITATEA.NET

"Un lucru trebuie să fie clar: dacă cineva va trage în avioanele noastre, noi îi vom distruge", a declarat marți ministrul de Externe israelian Avigdor Lieberman pentru Ynet.

Mesajul șefului diplomației israeliene a fost unul adresat în mod direct Rusiei, care ia în calcul instalarea unor sisteme antiaeriene performante S-300 în Siria.

"Există sisteme ruseşti în Siria şi ele nu sunt folosite împotriva noastră. Avem o linie de comunicare deschisă, un dialog real, uneori nu atât de simplu, dar un dialog sincer şi deschis cu ruşii", a declarat totodată Lieberman, adăugând că acest lucru a prevenit confruntările cu Moscova, potrivit Agerpres.

Problema majoră a Israelului este Iranul. Oficialii israelieni au subliniat că nu vor permite consolidarea pozițiilor iraniene în Siria și au bombardat de mai multe ori poziții deținute de Teheran în Siria.

Prezența sistemelor S-300 în Siria ar putea împiedica acest gen de operațiuni israeliene.

Ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a declarat vinerea trecută că atacurile militare occidentale asupra Siriei din această lună au eliminat orice obligaţie morală a Rusiei de a stopa sau amâna furnizarea sistemelor de rachete S-300 preşedintelui sirian Bashar al-Assad.

Marți, Lavrov a precizat totuși că Rusia nu a luat încă o decizie în privința furnizării acestor sisteme performante către Siria.

 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN