Coronavirus - România: 508345 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Facebook extinde utilizarea softului care previne sinuciderile

Monday, 27 November 2017, 20:56 Sursă: REALITATEA.NET

Testarea aplicației a început în martie, prin monitorizarea conținutului și comentariilor ce ar semnala o iminentă tentativă de sinucidere. Printre frazele ce ar putea atrage atenția filtrelor virtuale sunt cele de genul "Ești ok?" și "Pot să te ajut?".

Dacă software-ul adună suficiente indicii că ar putea fi vorba de o posibilă sinucidere, alertează o echipă de angajați ai rețelei de socializare, specializați în astfel de cazuri.

Aceștia pot lua legătura direct cu potețiala victimă, îi pot recomanda o linie telefonică specializată în ajutorarea persoanelor cu gânduri suicidare, pot lua legătura cu prietenii, familia sau chiar autoritățile locale.

Anul trecut, după lansarea un serviciu de transmisiuni video în direct care a dus la proliferarea înregistrărilor cu conținut extrem de violent, inclusiv sinucideri și crime, Facebook a fost extrem de dur și intens criticată.

Potrivit oficialilor gigantului social-media, aplicația ar urma să fie implementată în mai toată lumea, cu excepția Uniunii Europene.


Citeste totul despre:


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN