Coronavirus - România: 19257 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Echipa Realitatea TV a pătruns în palatul prezidențial din Kiev

Saturday, 22 February 2014, 13:42 Sursă: REALITATEA TV

Nici despre soarte miniştrilor cabinetului interimar nu se ştie nimic. Singura putere funcţională este Parlamentul, care şi-a ales şi un nou preşedinte, un reprezentant al Opoziţiei. În aceste condiţii, o rezoluţie pentru demisia lui Viktor Ianukovici devine doar o chestiune de timp. Restul instituţiilor de stat sunt sub controlul manifestanţilor, inclusiv palatul prezidenţial, abandonat şi de gărzi şi de angajaţi.

Kievul nu mai este al lui Viktor Ianukovici, este al poporului. Palatul prezidenţial este pustiu. Gărzile şi-au părăsit posturile, iar curtea şi clădirea sunt deschise oricui. 

Protestatarii din Euromaidan s-au organizat în gărzi civile pentru a proteja patrimoniul din reşedinţa de stat. Acum ei sunt responsabili pentru clădirea care până ieri era punctul de comandă al lui Viktor Ianukovici. 

Situaţia este calmă la Kiev. Aproape toate clădirile publice sunt ocupate de manifestanţi. Nimeni nu le mai opune rezistenţă acum.

Despre Viktor Ianukovici se ştie că ar fi la Harkov, un oraş din estul ţării, aflat aproape de graniţa cu Rusia. Acolo se desfăşoară o reuniune a liderilor politici din regiune, afiliaţi viziunii rusofone a lui Viktor Ianukovici. Totuşi purtătoarea de cuvânt a preşedintelui susţine că acesta nu va participa la dezbateri.


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN