Coronavirus - România: 465982 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Decizie fără precedent în Turcia. Se golesc pușcăriile...Ce urmăresc autoritățile de la Ankara

Wednesday, 17 August 2016, 09:50 Sursă: REALITATEA.NET

Această reformă le va permite deţinuţilor să iasă mai devreme din spatele gratiilor pe cauţiune, ceea ce ar trebui să îmbunătăţească condiţiile dintr-un sistem de încarcerare supraaglomerat.

Mai mult, penitenciarele turce sunt puse sub presiunea numărului masiv de persoane care au fost arestate în urma loviturii de stat eşuate din noaptea de 15-16 iulie.

Peste 17.700 de persoane au fost arestate şi puse sub acuzare pentru rolul jucat în orchestrarea loviturii de stat.

În noaptea de 15-16 iulie, o facţiune din armata turcă a încercat să răstoarne regimul preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, iar militarii au susţinut că vor să protejeze statul turc de influenţele islamice pe care înceracă să le introducă liderul de stat. Lovitura de stat a eşuat după câteva ore, atunci când sute de mii de susţinători ai preşedintelui au ieşit în stradă.

Autorităţile turce îl acuză pe Fethullah Gulen de orchestrarea loviturii de stat, care dezminte toate acuzaţiile şi susţine că se va întoarce pe teritoriul turc doar atunci când vinovăţia sa este demostrată de un organ de investigaţie independent.

Statele occidentale au criticat campania guvernamentală de eliminare a aşa-zişilor gulenişti din instituţiile de stat, precum şi din presă, ridicând totodată întrebări cu privire la tratamentul ”inuman” la care ar fi supuşi puciştii capturaţi.


Citeste totul despre:


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN