Coronavirus - România: 112781 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Decizia neaşteptată. Premierul georgian şi-a anunţat demisia

Wednesday, 23 December 2015, 19:12 Sursă: REALITATEA.NET

"Am luat decizia de a demisiona din funcție", a declarat, într-un mesaj televizat către națiunea georgiană, șeful executivului de la Tbilisi. "Toate funcțiile sunt temporare, doar Dumnezeu și Patria sunt eterne", a adăugat el, fără a oferi explicații în legătură cu decizia sa.

Numit în funcția de premier în noiembrie 2013, Irakli Garibașvili, în vârstă de 33 de ani, a devenit la momentul respectiv cel mai tânăr șef de guvern din Europa.

Aproape total necunoscut înainte de a fi numit în funcția de ministru de interne, în octombrie 2012, Garibașvili era considerat un aliat apropiat al miliardarului și fostului premier Bidzina Ivanișvili, a cărui coaliție, 'Visul georgian', a câștigat în același an alegerile legislative din Georgia, punând capăt dominației partidului Mișcarea Națională Unită a fostului președinte Mihail Saakașvili.

Licențiat al Universității Sorbona de la Paris, unde a studiat relații internaționale, Irakli Garibașvili a condus Fundația de caritate a miliardarului și a lucrat la banca acestuia, precum și pentru casa de discuri a fiului lui Ivanișvili, interpret de rap.

Potrivit opozanților georgieni, demisia lui Garibașvili s-ar putea înscrie în eforturile coaliției aflate la putere de a stăvili puternica sa scădere în popularitate pe fondul crizei economice, în vederea alegerilor parlamentare din octombrie 2016.

 

 


Citeste totul despre:


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN