Ce se ascunde în spatele acestei fotografii stranii: o apocalipsă greu de înțeles

Sunday, 04 August 2019, 14:01, Sursă: REALITATEA.NET

Vegetația continuă să ardă în estul Rusiei de mai multe zile, pe fondul temepraturolor neobișnuit de ridicate. Este o adevărată apocalipsă pentru păduri și pentru animalele de zonă, spun experții. 

Adaugă părerea ta

Incendiile de vegetaţie izbucnite în estul Rusiei acopereau vineri o suprafaţă totală de peste 30.000 de kilometri pătraţi, de mărimea Belgiei, informează DPA.

Cele mai afectate regiuni sunt Iacuţia şi Krasnoyarsk, din Siberia, în fiecare dintre acestea incendiile distrugând circa 10.000 kilometri pătraţi, a declarat Agenţia Forestieră Federală într-un comunicat.

Zilele călduroase de vară, alături de o cantitate redusă de precipitaţii, au creat condiţii favorabile incendiilor.

Imaginile cu animalele surprinse de flăcări, încercând să fugă prin pădurile carbonizate, s-au viralizat pe rețelele sociale. 

Avertizări privind izbucnirea unor incendii moderate sau severe au fost emise pentru acest weekend pentru circa 80% din regiunile Rusiei, a indicat Agenţia Forestieră.

Preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat armatei să ofere asistenţă eforturilor de a aduce incendiile sub control.

O artistă din Iacuția, Natalia Negniurova, a realizat mai multe fotografii cu animale (editate, pentru a nu le pune în pericol) pentru a atrage atenția asupra dramei necuvântătoarelor.