Ce naţionalitate aveau cei trei militari NATO ucişi în atentatul din Afganistan

Sunday, 05 August 2018, 20:45 Sursă: REALITATEA.NET

Moartea tragică a trei dintre soldaţii noştri m-a afectat profund şi doresc să transmit condoleanţe familiilor şi celor dragi', a declarat oficial ceh. Comandamentul misiunii 'Resolute Support' anunţase anterior că trei militari, a căror naţionalitate nu a precizat-o, au fost ucişi într-un atac în estul Afganistanului, soldat de asemenea cu rănirea unui militar american şi a doi soldaţi afgani.

Oficiali afgani au declarat că explozia s-a produs în zona Khalazai din oraşul Charikar, capitala provinciei Parwan, la circa 70 de kilometri nord de Kabul. Potrivit NATO, atacul a fost executat de un kamikaze ce şi-a detonat explozivii când a trecut pe lângă o patrulă combinată formată din militari ai NATO şi trupe afgane.

Purtătorul de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid, a revendicat pe Twitter responsabilitatea comiterii acestui atac. Republica Cehă are în prezent 280 de soldaţi în cadrul misiunii 'Resolute Support' în Afganistan. Această misiune, care succede Forţei internaţionale de asistenţă pentru securitate în Afganistan (ISAF), are aproximativ 16.000 de membri şi este însărcinată în special cu asistenţa şi pregătirea forţelor afgane. În cadrul acestei misiuni participă şi 625 de militari români.


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri