Coronavirus - România: 111550 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Asociațiile de psihiatri, despre cazul Lubitz: Piloții cu depresie zboară de decenii fără probleme

Friday, 27 March 2015, 17:22 Sursă: REALITATEA.NET

Simon Wessely, președintele organizației, a declarat că nu trebuie să "tragem concluzii pripite" până când informațiile nu sunt demonstrate.

"Chiar dacă unul dintre piloți a suferit de depresie, trebuie să avem în vedere că, în aceeași situație, se află câteva milioane de oameni din această țară. Este adevarat și faptul că depresia este de obicei tratabilă. Cea mai mare barieră care intervine, în acordarea tratamentului necesar, este stigmatizarea și teama de divulgare a problemei", a declarat Simon Wessely, adăugând că discuțiile pe această temă vor face și mai dificil ca oamenii, care suferă de depresie, să primească tratament corespunzător.

La rândul său, asociația pentru probleme mentale "Mind" a sprijinit indicațiile lui Wassely, mergand, însă, și mai departe și spunând că piloții care suferă de depresie au zburat în condiții de siguranță zeci de ani.

"Evaluarea stării fizice și mentale a tuturor piloților este în totalitate justificată, însă nu ar trebui făcute speculații despre riscuri, în ceea ce îi privește pe oamenii care suferă de depresie sau de alte boli. Există piloți care au depresia în istoria lor medicală, dar care au zburat în siguranță timp de decenii (...). Titlurile din presă riscă să contribuie la stigmatizarea problemelor mentale, de care suferă milioane de persoane, în fiecare an. Trebuie să încurajăm presa să relateze despre acest subiect cu responsabilitate", se mentionează într-un comunicat de presă al asociației.

 

Avion prăbuşit în Franţa: Un obiect misterios a fost găsit la copilot acasă

 

Autoritatile germane au perchezitionat casa din orasul Montabaur, in care locuia copilotul Andreas Lubitz, alaturi de parintii sai, precum si locuinta sa din Dusseldorf, unde ar fi trebuit sa aterizeze aeronava, informează Ziare.com.

Am gasit un lucru pe care acum il vom duce la testari. Nu putem spune ce este in momentul de fata, insa ar putea fi un indiciu important care sa ne spuna ce s-a intamplat", a declarat un purtator de cuvant al politiei germane, Markus Niesczery. 

Totusi, acesta a specificat ca lucrul descoperit nu este un bilet de adio, pentru a nu lasa loc speculatiilor.

Anchetatorii au confiscat mai multe lucruri personale care ii apartineau lui Andreas Lubitz, in varsta de 27 de ani. Se pare ca politistii ar fi gasit niste indicii importante in urma perchezitiilor.

Din cele doua proprietati au fost confiscate mai multe obiecte, printre care un computer si niste boxe.

Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN