Coronavirus - România: 18429 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Atac sângeros într-un tren din Elveţia. O femeie a murit, cinci persoane sunt rănite. UPDATE

Saturday, 13 August 2016, 19:32 Sursă: REALITATEA.NET

UPDATE 15:10 Atacatorul din tren, un bărbat în vârstă de 27 de ani, a murit la spital, informează BBC News. Acesta fusese rănit în timpul capturării de către poliţiştii elveţieni.

UPDATE 14 august, 14:50: Una dintre victimele atacului de sâmbătă, dintr-un tren, a decedat. Este vorba despre o femeie în vârstă de 34 de ani, relatează BBC News.

În continuare, cinci persoane sunt rănite: doi bărbaţi de 17, respectiv 50 de ani, două femeie de 17, respectiv 43 de ani şi un copil în vârstă de şase ani. Cu toţii au fost înjunghiaţi, dar au suferit şi arsuri, după ce atacatorul a dat foc unui vagon al trenului în care aceştia se aflau.

Una dintre femei, dar şi copilul se află în stare critică, au anunţat autorităţile.

UPDATE 23:50: Poliţiştii elveţieni nu exclud posibilitatea unei crime din pasiune, în ceea ce priveşte atacul comis sâmbătă de un cetăţean elveţian într-un tren din apropierea localităţii Salez. Însă, terorismul reprezintă pentru moment un motiv exagerat pentru autorităţi, scrie Reuters.

”Un background terorist pare în acest moment destul de exagerat ”, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei locale.

Motivul atacului comis de un tânăr elveţian, în vârstă de 27 de ani, rămâne încă necunoscut. În vreme ce, accesul publicului la gara Salez, situată în apropiere de frontiera cu Liechtenstein, este în continuare restricţionat.

"Potrivit informațiilor actuale, un elvețian în vârstă de 27 de ani a turnat un lichid inflamabil. El era înarmat cu cel puțin un cuțit. Lichidul a luat foc", a anunțat poliția din cantonul Saint-Gall într-un comunicat de presă.

Răniții au suferit plăgi înjunghiate și arsuri.

Atacul a fost comis într-un tren care circula în estul țării, de-a lungul frontierei cu Liechtenstein. Conform informațiilor difuzate de poliția locală, atacatorul a fost la rândul său rănit și a fost transportat la spital.

Potrivit BBC, citat de Agerpres, la fața locului au fost trimise trei elicoptere de salvare și pompieri, iar o operațiune de proporții a poliției este în curs de desfășurare. Momentan nu se cunosc motivele atacului și nici date suplimentare despre atacator.

Publicația Tribune de Geneve relatează că atacul s-a produs sâmbătă în jurul orei locale 14:20, între comunele Buchs și Seenwald din cantonul Saint-Gall, cu puțin timp înainte ca trenul să intre în stație. Potrivit informațiilor furnizate de poliție, tânărul a provocat un incendiu cu ajutorul unui lichid inflamabil, focul propagându-se în tren. În momentul atacului, în garnitură se aflau câteva zeci de pasageri.

Gara din Salez a fost închisă după atac și este accesibilă doar cu anumite restricții. Autoritățile au în vedere introducerea unor autobuze care să asigure transportul pe ruta respectivă. Pagubele suferite în urma incendiului asupra garniturii de tren se ridică la peste 100.000 de franci elvețieni. Ministerul public din Saint-Gall a deschis o anchetă.


Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN