Adevărata CAUZĂ a prăbuşirii avionului care transporta echipa de fotbal Chapecoense

Monday, 26 December 2016, 22:20 Sursă: Agerpres

 Aeronava operată de compania LaMia, cu sediul în Bolivia, s-a prăbușit într-o zonă împădurită din apropiere de Medellin, provocând moartea a 71 de persoane. Pilotul nu a efectuat realimentarea și nu a anunțat decât prea târziu problemele pe care nivelul redus de combustibil le provocase motoarelor, a spus colonelul Freddy Bonilla, secretarul autorității columbiene pentru siguranța zborurilor.

"Nu factorii tehnici au determinat accidentul, totul a implicat erori umane, plus factori ce țin de managementul companiei și de modul în care autoritățile din Bolivia organizează planurile de zbor. Autoritatea aviatică din Bolivia a acceptat condițiile prezentate în planul de zbor, condiții ce erau inacceptabile", a spus Bonilla.

Oficialul columbian a spus că avionul nu fusese realimentat, depășise cu aproape 400 de kilograme limita de încărcătură admisă și nu avea certificarea necesară pentru a zbura la altitudinea la care s-a aflat pe durata călătoriei, se mai arată în raportul oficialilor de la Bogota.

Concluziile preliminare ale anchetatorilor columbieni sunt similare celor formulate de oficialii bolivieni. Săptămâna trecută, autoritățile din La Paz au comunicat că firma LaMia și pilotul sunt direct răspunzători pentru tragedie. Pilotul Miguel Quiroga, care a murit în accidentul produs în Columbia, era și co-proprietar al companiei. Președintele executiv Gustavo Vargas Gamboa a fost arestat luna trecută și va fi judecat pentru ucidere din culpă, acuzație pe care o neagă. Fiul său, Gustavo Vargas Villegas, fost oficial în cadrul autorității aeronautice din Bolivia, va fi, și el, în boxa acuzaților.

Nu se știe, deocamdată, unde se află alți doi acuzați: Marco Antonio Rocha Benegas, co-proprietar LaMia, și controlorul de trafic Celia Castedo.

Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN