Coronavirus - România: 18982 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Activiștii Pussy Riot care au întrerupt finala Cupei Mondiale, condamnați la închisoare

Tuesday, 17 July 2018, 15:33 Sursă: REALITATEA.NET

Cei patru protestatari din grupul Pussy Riot, care au pătruns duminică pe stadionul Lujniki din capitala Rusiei în timpul finalei Cupei Mondiale dintre Franţa şi Croaţia, purtând haine asemănătoare uniformelor de poliţie, au fost condamnaţi la 15 zile de închisoare de un tribunal din Moscova, potrivit Reuters, notează Agerpres.

Judecătorul le-a interzis, de asemenea, să mai participe la evenimente sportive timp de trei ani.

Cei patru sunt Veronika Nikulşina, Olga Pahtusova, Olga Kuraciova şi Piotr Verzilov, singurul bărbat din grup.

Kuraciova a spus că protestul lor, care a întrerupt meciul pentru o perioadă foarte scurtă, a avut ca scop promovarea libertăţii de expresie şi condamnarea politicilor FIFA, organizaţia mondială care reglementează competiţiile de fotbal.

''Este regretabil că am întrerupt sportivii'', a spus Kuraciova luni reporterilor.

''Din păcate, FIFA este implicată într-un joc necinstit. FIFA este prietenă cu şefi de state care folosesc măsuri de represiune, care încalcă drepturile omului'', adăugat protestatara.

Verzilov a spus că protestul a vrut, de asemenea, să arate felul în care ''statul, prin intermediul poliţiei, dă buzna în vieţile oamenilor''.

Trei dintre membrele componenţei originale a trupei Pussy Riot au fost încarcerate în 2012 pentru organizarea unui protest împotriva lui Putin într-o biserică. De atunci, grupul a devenit un simbol al acţiunilor de protest împotriva Kremlinului.

Fundaşul croat Dejan Lovren, care a împins unul dintre protestatari la pământ, a declarat pentru reporteri că incidentul a întrerupt meciul într-un moment important pentru echipa sa.

Partida, care s-a terminat cu victoria Franţei, cu 4 la 2, a fost urmărită din tribune de Putin şi preşedinţii Franţei şi Croaţiei.


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN