Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Accident feroviar, în Cehia: un mort și zeci de răniți, după ce două trenuri s-au ciocnit

Wednesday, 15 July 2020, 07:26 Sursă: Realitatea.net

"Am acordat ajutor la patru persoane cu răni grave şi le-am transportat la spitale din Praga", a declarat, pentru AFP, purtătoarea de cuvânt a serviciilor regionale de urgenţă, Petra Effenbergerova. Două elicoptere au fost trimise la locul incidentului, potrivit acesteia.

"De asemenea, am acordat îngrijiri altor 29 de persoane cu răni mai uşoare. Sunt pe punctul de a fi transferate la spital", a adăugat ea, precizând că serviciile de salvare sunt la faţa locului şi că mai mult de zece persoane s-ar putea adăuga listei.

"Din păcate, am aflat că o persoană şi-a pierdut viaţa", a declarat, la televiziunea publică, ministrul transporturilor Karel Havlicek.

Potrivit serviciilor de intervenţie, este vorba despre mecanicul trenului de pasageri la bordul căruia se aflau peste o sută de persoane. "El a fost găsit fără viaţă în cabina sa distrusă", au explicat acestea pe site-ul lor de internet.

Havlicek a declarat ulterior la postul de radio ceh că mecanicul nu a ţinut seama, se pare, de semnalul roşu al unui semafor.

Doi dintre răniţi sunt în stare foarte gravă, a precizat ministrul. Potrivit serviciilor de intervenţie, alte opt persoane grav rănite şi 25 cu răni mai uşoare au fost spitalizate.


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN