Coronavirus - România: 54009 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

A murit un titan al literaturii

Wednesday, 23 May 2018, 07:49 Sursă: REALITATEA.NET

Philip Roth s-a născut pe 19 martie 1933, în Newark, New Jersey.  A debutat cu nuvela ”Goodbye, Columbus”, publicată în 1959 şi premiată cu National Book Award pentru ficţiune.

Recunoaşterea internaţională a venit odată cu romanul ”Complexul lui Portnoy” (1969). Premiat, în 1997, cu Pulitzer pentru ”Pastorala americană”, el a primit, un an mai târziu, la Casa Albă, National Medal of Arts, iar în 2002, Gold Medal in Fiction, cea mai înaltă distincţie a Academiei Americane, conferită anterior, unora ca John Dos Passos, William Faulkner şi Saul Bellow.

Scriitorul american Philip Roth a fost menţionat cu regularitate drept posibil câştigător al premiului Nobel pentru literatură, dar nu l-a obţinut niciodată.

Philip Roth a fost atât apreciat, cât şi luat în derâdere pentru că a prezentat fără cosmetizare nevrozele şi obsesiile care au bântuit experinţa modernă a evreilor americani.

Philip Roth a scris peste 30 de cărţi, inclusiv cartea de memorii “Patrimony” din 1991, care examinează relaţia complexă cu tatăl său şi care i-a adus Premiul Cercului naţional al criticilor de carte.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN