Coronavirus - România: 18791 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Modificare importantă la IMM Invest: se pregătește un nou sprijin, după dublarea plafonului total al garanţiilor pentru 2020

Thursday, 21 May 2020, 19:10 Sursă: Realitatea.net

Prin adoptarea acestui proiect, se aprobă Programul de susţinere a întreprinderilor mici şi mijlocii şi a întreprinderilor mici cu capitalizare de piaţă medie - IMM Invest România, "program ce are ca obiectiv acordarea de facilităţi de garantare de către stat în mod transparent şi nediscriminatoriu pentru creditele acordate întreprinderilor mici şi mijlocii şi întreprinderilor mici cu capitalizare de piaţă medie, denumite în continuare beneficiari, de către instituţiile de credit".

"Caracteristicile creditelor garantate în cadrul programului se stabilesc prin normele metodologice de aplicare a prezentei ordonanţe de urgenţă. Programul este multianual, transparent şi nediscriminatoriu, de încurajare şi de stimulare a dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii şi a întreprinderilor mici cu capitalizare de piaţă medie. Pentru anul 2020, plafonul total al garanţiilor care pot fi acordate în cadrul programului este de 30.000.000.000 lei", se arată în proiect, aşa cum a fost modificat în Camera Deputaţilor. 

Potrivit unor surse, Dumitru Nancu, directorul general al Fondului de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, poartă negocieri în vederea unui nou sprijin pentru firmele aflate în dificultate, și anume ca dobânzile și comisioanele acoperite de Ministerul Finanțelor Publice în cadrul programului IMM Invest până la finele anului 2020 să fie acordate pe toată perioada creditelor din fonduri europene.

Dumitru Nancu este directorul general al Fondului de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri. A fost numit săptămâna trecută, pe 15 ianuarie 2020. Potrivit CV-ului postat online, Dumitru Nancu a fost: Director general, timp de doi ani, la Compania Națională de Radiocomunicații Naționale – RADIONAV; președinte, tot pentru doi ani, al Consiliului de Administrație al Aeroportului Mihail Kogălniceanu; lector universitar doctor la Universitatea Ovidius din Constanța; președinte-director pentru circa un an al Agenției Naționale a Locuințelor; președinte cu rang de secretar de stat al Agenției pentru Implementarea Proiectelor și Programelor pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii; director general adjunct și membru în Consiliul de Administrație al Fondului de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii; consilier personal la Cabinetul Ministrului Transporturilor Ovidiu Silaghi; lector universitar doctor la Universitatea Româno-Americană; lector universitar doctor la ASE; director în Ministerul pentru IMM-uri. 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ECONOMIE
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ECONOMIE